Hyvä tietää suolahoidoista

Mitä pitää tehdä ennen hoitoa?


Jos sinulla on vaivoja, oireita tai terveydellisiä ongelmia, käy ne etukäteen avoimesti läpi henkilökuntamme kanssa, jotta voimme laatia sinulle sopivimman hoitomuodon. Ihovaivoihin hoitoa tarvitseville järjestetään tarvittaessa omat hoitoajat. Mikäli olet epävarma omasta terveydentilastasi ja suolahuonehoidon sopivuudesta sinulle, neuvottele oman hoitavan lääkärisi kanssa ja toimi hänen antamien suositusten mukaan.
Miten toimin suolahuoneessa?


Tule sellaisena kuin olet, vältä kuitenkin voimakkaita hajusteita, jotka saattavat herkistää kanssaihmisiä. Voit varata ajan pelkästään itsellesi tai olla yhdessä toisten asiakkaiden seurassa. Kengät riisutaan ennen huoneeseen menoa ja jalkaan laitetaan paikan päältä saatavat suojatöppöset. Vaatteet suojataan suolapölyltä viitalla ja tukka päähineellä. Sitten istuudutaan suolahuoneen mukavaan nojatuoliin ja rentoudutaan. Mikäli haet apua iho-ongelmiin, silloin uima-asu on suositeltava pukeutumismuoto saadaksesi mahdollisimman paljon hoitavaa suolatomua ihollesi. Normaali hoitokerta aikuisille kestää 40 minuuttia. Hoidot alkavat tarkasti ilmoitettuna ajankohtana, joten olethan ajoissa paikalla.
Mitä suolahuonehoidossa tapahtuu?


Suolahuoneen katto ja seinät on päällystetty vuorisuolalla ja huoneilmaan puhalletaan tarkasti määritelty annos puhdasta vuorisuolaa pieninä hiukkasina. Näin luodaan hoidon ajaksi huoneeseen terveyden kannalta suotuisa mikroilmasto, jonka sisältämät pienet suolahiukkaset käyvät hengityksen mukana keuhkoissa. Mikäli suolahoitoa halutaan esimerkiksi atooppiseen ihottumaan, jätetään se kohta ihosta paljaaksi alttiiksi suolahiukkasten tervehdyttävälle vaikutukselle. Ihovaivoista kärsiville voidaan myös varata erikoisaikoja, jolloin huoneilman lämpötila on korkeampi ja asiakkaat voivat saada hoitoa uimapuvuissaan.
Miten usein suolahoitoa otetaan?


Suolahoitoa voi ottaa päivittäin. Parhaimman tehon hoidosta saa useamman hoitokerran sarjalla, esimerkiksi ottamalla sitä muutaman päivän välein yhteensä 10-20 hoitokertaa. Kysy tarjousta useamman kerran hoito-ohjelmille.
Millaisia vaikutuksia suolahoidolla on?


Jos olo on ollut tukkoinen hengitystietulehduksen, esimerkiksi flunssan, vaikutuksesta suolahoito helpottaa liman irtoamista ja keventää hengitystä. Jotkut astmaatikot ovat voineet vähentää lääkitystään ja ovat eräissä tapauksissa jopa voineet luopua astmalääkkeistään, luonnollisesti lääkärin valvonnassa ja suosituksesta. Monet ovat todenneet, että hoito helpottaa hengitystä ja rentouttaa. Jotkut ovat saattaneet tuntea lievää väsymystä. Myös suolan makua voi tuntua suussa jonkin aikaa hoidon jälkeen. Hyvä neuvoa hoitoa ottavalle on se, että tarkkailee itseään ja kuuntelee kehoaan. Jos hengitystiet ovat kovin tukkoiset, limaneritys hoidon jälkeen voi olla runsasta, mikä hetken päästä antaa helpottuneen, hyvän olon ja keventyneen hengityksen.
Kenelle suolahuonehoito sopii?


Suolahuonehoito sopii kaikille, se antaa hyvän olon ja rentouttaa – siksi se sopii koko perheelle tai vaikka mieltä piristäväksi yhdessäolon hetkeksi ystävien kanssa. Tiedustele henkilökunnalta tarjouksia perhe- ja ryhmähoidoille. Yllätä ja ilahduta perheesi ja ystäväsi mieleenpainuvalla elämyksellä! Rankan työpäivän jälkeen puhdistava ja rentouttava suolahuonehoito on oiva keino hoitaa kehoa ja mieltä sekä vaalia ihon kauneutta, helliä ja hemmotella hetken itseään. Tervetuloa kokeilemaan!